Suriname vakantiefoto’s

Geplaatst op 22-03-2008 in rubriek: Geen categorie

Naast vele natuurfoto’s heb ik in Suriname natuurlijk ook wel wat foto’s gemaakt van het landschap, gebouwen in Paramaribo en dorpjes in het binnenland, onze groep en de Surinamers zelf.

Er zitten aan aantal foto’s tussen waar een bijzonder verhaal bij hoort. Zo zijn wij met onze groep op audiëntie geweest bij Granman Aboikoni in zijn huis in Asindonhopo aan de boven-Surinamerivier. Hij is het opperhoofd van plusminus 20.000 Saramaccaners, één van de vijf bosnegerstammen in Suriname (ook wel boslandcreolen of marrons genoemd). Onze Surinaamse gids Nelson Wens is zelf Saramaccaner en had het bezoek geregeld. We mochten deze bijzonder aardige Granman vragen stellen, maar niet rechtstreeks aan hem!

Dan zitten er nog twee foto’s bij van mijn ‘ongeluk’, waarbij ik een gat in m’n hoofd en een lichte hersenschudding opgelopen heb. Ik ben uit een gebouw op het Foengoe-eiland (in het Centraal Surinaams Natuurreservaat) gevallen, maar doordat ik me nog vast kon grijpen aan een van de metalen draden is het niet ernstig(er) afgelopen. Helaas moesten mijn vriendin en ik toen wel 2 dagen in de lodge op het eiland blijven in plaats van met de groep mee de Voltzberg te beklimmen en daar in het woud te overnachten…

Hier kan je foto’s zien, helaas staan ze precies op volgorde

3 reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

 

3 Reacties

 1. Arie van der Hee Mrt 24th 2008

  Hi Sjoerd en Jorien,
  Met de natuurfoto’s erbij is het een fraaie verzameling; een paar foto’s komen in mijn fotoboek!
  Groeten en bedankt!
  Arie

 2. Hoi Sjoerd,
  Ik heb vandaag voor de zoveelste keer je website bezocht met de prachtige foto’s. Het gaat je goed man.

  Nelson

 3. Jerry Jun 6th 2008

  Hi Sjoerd,

  Mooie foto’s van Suriname. Toch wel leuk om mijn oude-vaderland door de ogen van iemands anders te zien. Daarnaast vind ik je site heel inspirerend. Ik wil ook graag fotografie als hobby oppakken maar heb altijd gedacht dat Nederland niet zo fotogeniek is. Maar jouw natuurfoto’s laten het tegendeel zien! Ik zal regelmatig jouw site bekijken voor ideeën en inspiratie.

  Gr, Jerry


Laat een bericht achter